Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tortilla a'la Bonsens

Undod a szendvicseket?? Valami újra vágysz? Itt egy gyors, finom és nem mellesleg egészséges verzió, 640 kalóriáért, amiből 42g fehérje!

Ha elérjük az 1000-es megtekintést, akkor jön a következő! Szóval osztani ér :)

  Aki szeretne tűzközelben lenni, az keressen meg minket a Facebook-on, a csoport neve Bonsens's Official. Itt minden nap feltöltünk recepteket, motivációs üzeneteket, átalakulásokat és mindent, amivel szebbé tudjuk tenni egymás napját! :D 

  Szép napot!

  Bonsens

0 Tovább

Miért nem fogyok, Ha mindent megteszek?

  Akin egy kevés felesleg is van, eltöprengett már rajta, hogy miért nem tudja azt leadni, amikor tényleg mindent megpróbált már. Íme egy pár magyarázat.

  Egyszerűen nem ismeritek a test működését.

  Ebbe most mélyebben belemegyek, mert nagyon érdekes. Több sebből vérzik az egész téma, mivel sok tényező van és mindenki ész nélkül koplal vagy vár csodát a fellelhető diétáktól. Ehhez hozzájön a mozgás faktor. Vannak a gyúrósok, a kocogók, a sétások és a kanapélakók, akik mind egyszerűen fogyni akarnak, vagy esetleg mellette egy kis izmot építeni és követnek egy szerintük jó étrendet.

  Miért nem jó ezt csinálni?

  Először is mert mindenki más. Amikor étrendet állítok össze, szükségem van pár adatra.

  Hány éves vagy?

  14? 20? 36? Esetleg, 60? Nem mindegy. Minden kornak megvan a sajátossága, megvan az anyagcseréjének sebessége, a(z) (izom)növekedés és a fogyás ideális mértéke is, és ez nem vicc. A legtöbb embernek irracionális céljai vannak a testével kapcsolatban, irreális idő alatt. Fel kell fogni, hogy a test nem egy számítógép, hogy benyomjuk a Ctrl+Alt+Del-t és újrakezdjük. Fel kell mérni a "károkat" és a fokozatosság elve alapján felépíteni egy tervet, amit az adott személy tartani tud és akar is. Aztán..

  Hány kiló és centi?

  A magasságunkhoz tartozik egy ideális testsúly, ami nőknél testmagasság mínusz 110, a féfriaknál testmagasság mínusz 100-ban szoktak megadni. Természetesen ez csak az átlag.

  Ami ennél 100.000-szer fontosabb, hogy ebből a kilóból mennyi az izom?! Itt egy kép hogy megértsétek:

 A képen a "zsírosabb" bal - 63 kg, majd a jobb oldalon az izmos – 64kg.

  Szerintetek, ki ehet többet, hogyha csak megtartani szeretné a súlyát? Egyétrelműen az izmosabb. A baloldali képen a hölgy testzsírja kb 24-25% a jobboldalin pedig kb 20%. Annyival több izom van rajta, hogy kb 200-300 kalóriával ehet többet a már megizmosodott hölgy, ami egy fél étkezést jelent pluszban.

  Miért?

  Azért mert az izomnak sokkal több energiára van szüksége ahhoz, hogy fentartsa "magát". A biztonság kedvéért itt egy másik példa:

  Képzeljünk el egy 100 kilós embert, aki azt olvassa, hogy a vele egy súlyú és egy magas testépítő napi 3800-4000 kalóriát eszik. Hogy megörül?! :D És egyben elbizonytalanodik, mivel rájön, hogy ő kevesebbet eszik. De akkor miért néz ki úgy, mint egy tele... búvárruha? Mert míg a testépítőn 88kg izom van, addig rajta jó ha 50kg és ez brutális kalóriaigény különbséget jelent. 

  Tehát, aki a súlya alapján, hasraütés szerűen elkezd egy étrendet, az lehet, hogy hatalmas hibát vét és a mérleg sem fogja neked megmondani, hogy mennyit kellene enned.. A következő:

  Mennyit mozogsz?

  Szintén egy olyan kérdés, amire a legtöbben nem tudják a választ és vagy erősen túlgondolják az elromlott lift miatti lekocogást a 2. emeletről. Úgyhogy tényleg szőrszálhasogatóan ki kell kérdezni az embereket.

  A mozgás mennyisége és milyensége is fontos. Az is, hogy milyen munkát végzel és mennyit kell gondolkoznod közben. (A gondolkodás is éget kalóriát, természetesen nem mérhető össze egy matek feladvány a guggolással, de azért valamannyit ténylegesen eléget.)

  Az első kérdés tehát a munka, utána jön, hogy hány lépést teszel meg egy nap, túrázol, kocogsz-e, biciklizel, focizol-e a haverokkal hétvégén, és hogy jársz e edzőterembe. Ha igen hányszor, milyen súlyokkal, milyen intenzitással edzel, mióta. Crossfit? Testépítés? Jóga? Ezeknek a kombinációja? Vagy inkább sorozatot nézel begubózva az ágyadon? Nem mindegy.

  Áhhh.. nagyon nehéz.. Mindezeket muszáj tudni, ahhoz, hogy valakinek egy személyre szabott étrendet tudjak készíteni. Szóval, aki azt hitte ez egyszerű, azt el kell szomorítsam ismét. Nem az.

  És még akkor a kajáról nem beszéltem egy szót sem.

  Az izomtömeg mértékéhez és a célhoz képest be kell állítani a fehérje mennyiséget, mert magától nem fog izom születni. És a zsírpárnák sem olvadnak le csettintésre senkiről.

  Mi a prioritásod?

  Erősödni szeretél és gyorsan izmot építeni? Minden mindegy csak add le a felesleged? A kettőt egyszerre szeretnéd?

  Az első kettő viszonylag gyorsan kb 3 hónap alatt elég komoly eredményeket lehet elérni, ha tényleg semmi nem számít, de én egyiket sem szoktam ajánlani. A testkompozició váltás pedig egy hosszú folyamat, de aki már tudja, hogy ez egy "életforma" és nem egy diéta, annak ezt el kell fogadni.

  Vissza a kajára

  Szóval, már tudjuk hogy mennyi fehérjére van szükséged. De miket szeretsz, mik azok, amit kizárt dolog, hogy megeszel? Van-e ételallergiád, intoleranciád? (Laktóz, glutén.. stb.) Vega vagy? Esetleg vegán? Paleo étkezés híve vagy? Vagy nem vagy hajlandó lemondani a heti egyszeri Csülök Pékné módra vacsiról?

  Ezt mind mind figyelembe kell vennem. Különben nem lesz az étrended élhető, szerethető, olyan, amit életed végéig tartani tudsz mosolyogva, mindenféle megerőltetés nélkül! Mert a cél ez lenne! :)

  Remélem érződik mostmár, hogy nem is olyan egyszerű ez az egész, ha az ember hosszútávon egészséges és fitt szeretne lenni. De szerencsére nem lehetetlen!

  Ha felkeltettem az érdeklődést akkor:

  Étrend tervezés és edzésterv info: bonsensofficial@gmail.com

  A Facebook csoport még mindig várja az érdekdlődőket: Bonsens's Official

  Követhettek Instagramon: bonsensofficial

  Szép napot!

 

  Bonsens

 

0 Tovább

Túrós Pogi, amiből egy fél tepsit megehetsz

  Itt is a folytatás a véget nem érő főzős-, sütősvideókban. Ezúttal egy túrós pogácsát készítettünk Nektek! Atomegyszerű, szinte semmi sem kell bele.. Nem is értem hogy lehet mégis ennyire finom?! Na mindegy.. :D Próbáljátok ki! A hozzávalók a videó kommentjében lesznek! Jó étvágyat hozzá! :)

  Aki szeretne tűzközelben lenni, az keressen meg minket a Facebook-on, a csoport neve Bonsens's Official. Itt minden nap feltöltünk recepteket, motivációs üzeneteket, átalakulásokat és mindent, amivel szebbé tudjuk tenni egymás napját! :D 

  Szép napot!

  Bonsens

0 Tovább

Kalóriamentes élelmiszerek 1.rész

  Van egy kérdés, amire mindenki, aki lusta mint a dög, keresi a választ. Kedves "edzésre engem még fegyverrel sem vesztek rá" típusú olvasóim, hozzátok szólok most!

  Melyek azok az élelmiszerek, amik közel 0, azaz olyan kevés kalóriát tartalmaznak, hogy akár egy akóval is zabálhatunk belőlük?

  Látom elindult a bizsergés, kitágultak a pupillák, a hideg végigfutott mindenki hátán s libabőrös karokban végződött. Lássuk hát, mik ezek!

  Csemege uborka (100g - 15kcal)

  Yessss! A diétázók megmentője, ételek hű kisérője. A csemege ubi. Bizony ám, 1db közepes méretű ubi kb. 4-5 kalória. 5-6 darab pedig komoly szinten hozzájárul a gyomrunk kitöltéséhez, legyen az reggeli, ebéd, vagy vacsora. Ha pedig valami savanyú rágcsára vágyunk, ne habozzunk felpattattintani egy befőttet, legyen az házi vagy bolti és lelkiismeret-furdalás (elvileg így írják a 1984 és 2015 közötti 11. helyesírási szabályzat szerint, bár nekem elég idegen így :D) nélkül.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Shirataki/Konjac – tészta vagy rizs (100g - 6-8kcal)

  Nálam ez elég kétélű. Egyértelmű, hogy ilyen adatokkal ez egy főnyeremény lehet azoknak, akik egyszerűen nem bírnak még egy olyan diétát sem tartani, mint amilyet én ajánlok. Az adatok persze magukért beszélnek. 100g köret, 6-8 kalóriért ajándék. Az is.. Lenne... Viszont az apróbetűsből kimaradt, hogy sem az állaga, sem az illata sincs köszönőviszonyban a tésztáéval illetve a rizzsével. Mindenkire rábízom, hogy megéri-e lecserélni a köreteket, de személy szerint nálam a "próbánál" nem jutottak tovább.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Görögdinnye (100g - 30kcal)

  Igen, egy átlagos gyümölcsnél kevesebb kalóriát tartalmaz, de ami miatt minden diétázónak ajánlott, az a benne lévő vízmennyiség. Tanulmányok igazolták, hogy 500g görögdinnye elfogyasztása után, az adott túlsúlyos emberek akár 30%-kal is kevesebbet ettek a nap folyamán, mint azok a társaik, akik nem és ez majd 1000kcal-s visszaesést jelentett. A hatalmas térfogat ugyanis eltelít, így kevésbé leszünk éhesek.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Cukormentes zselék (100g – 5-10kcal)

  Aki mindenképp édesség után vágyakozik, annak tudom ajánlani az ízesített cukormentes zseléket. Igazából ez szimpla zselatin, édesítőszerrel és gyümölcsaromával. Nem túl "fancy" manapság ilyesmit enni, ami ennyire mű, de a "kanapé-lakóságért" sajnos fizetni kell!

kalóriamentes ételek lustáknak

  Light üdítők (100ml - 3-6kcal)

  Általában hülyének nézzük azokat, akik valamelyik gyorsétteremláncba betérve egy durván nagy menü mellé diétás üdítőt választanak. Pedig, ha amúgy egészségesen táplálkoznak és egy a havi csalóétkezésüket kaptuk el, akkor igen is számít. Fél liter üdítővel számolva többszáz kalóriát spórolhatunk, ha pedig napi szinten csak üdítőt iszunk, akkor több mint 1000kcal lehet a különbség. Egyértelműen megéri lecserélni.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Íz-élményfokozók (evőkanalanként - 3-10kcal)

  Ide tartozik a mustár, torma (tejszín mentes), szójaszósz, light ketchup, zeró szószok, chili-szószok, salsák, szóval elég sokminden. Ezen kívűl minden fűszer illetve fűszerkeverék, ami hozzáadott zsírt nem tartalmaz, simán nyomható, kenhető, szórható. Amivel vigyázzunk az a majonéz. A normális fajták akár 7-800 kalóriát is tartalmazhatnak, de van olyan light termék, ami 250-300kcal és ez hiába kevesebb, rendszeres fogyasztása zsír lerakódását vonja maga után, a mozgástagadók életében.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Látom már lankad a figyelem, úgyhogy a második résszel a jövőhéten jövök, addig is kitartás!

  A Facebook csoport még mindig várja az érdekdlődőket: Bonsens's Official

  Követhettek Instán: @bonsensofficial

  Étrend tervezés és edzésterv info: bonsensofficial@gmail.com

  Szép napot!

  Bonsens

0 Tovább

Citromtorta | 100kcal/szelet 

  Egyszer sós, most megint valami édes.. Ezzel a citromtortával szeretnénk a már 200 tagot számáló csoportunknak  (Bonsens's Official) megköszönni a bizalmat, sok like-ot és azt, hogy nem csak nézelődtök, hanem meg is csináljátok a recepteket, amiket viszont látunk az oldalon! :)

  Köszönjüüük!  

  És itt ez a csoda!

  Hozzávalók a videóleírásban, jó étvágyat és szép napot Nektek! :) 

U.i.: Nemsoká jövök cikkekkel is, nem feledkeztünk el róluk, csak elég pörgösek a hétköznapok mostanában és még nem töltöttem fel őket! Kitartáás! :)

  Bonsens

0 Tovább

blogavatar

Érezd jól magad. Légy önmagad és csinaláld azt, amit szeretsz csinálni. Én is ezt teszem. Írok, edzek, jókat főzök és megpróbálom mosolyogva venni az akadályokat, amiket az élet elém gördít. Ha egy pozitív, életcentrikus kikapcsolódásra vágysz a hétköznapok szürkeségében, akkor itt a helyed! :)

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek