Az első csillámporos benyomás után, miután realizálódik, hogy milyenek is itt az emberek, lehet hogy néhányak kiábrándulnak kicsit, de ez teljesen normális szerintem.

  Őszinte leszek, ha valamilyen oknál fogva kicserélhetnénk az emberek tudását és munkához való hozzáállását az országok között, akkor mi magyarok a német eszköztárral, egy jó vezetés mellett hipp-hopp világnagyhatalommá válhatnánk. Ők maguk rengeteget hisznek magukról, azt hogy tájékozottak, okosok.. Hogy egymásnál is okosabbak. Közben meg..

  Szörnyű az általános butaság, szinte érthetetlen. Csak, hogy tisztán lássatok elmondom, hogy az itt általános iskola felső tagozatának megfelelő osztályokban még kb. a 4 alapműveletet gyakorolják a gyerekek és egy felnőtt ember számológéppel sem biztos, hogy tud százalékot számítani. Meg amúgy általánosságban véve számolni.

magyar német külföld kiajobb

  Pl.: Van hogy a főnököm egy fél délelőttöt eltölt azzal, hogy összeszámolja az adott nap estéjére leadott előrendelt kacsák számát és hogy ahhoz mennyi krumpligombóc kell.. Egy ember, egy fél kacsát kap és 2 gombócot. Tehát mondjuk 12 ember --> 6 kacsa és 24 gombóc. Ez egy háromnegyed óra kb, mire ide eljutunk, láthatóan véres verejtékkel. És a kollégák dettó.

  Bocsánat, hogy megint példálózok, de ki kell írjam magamból..! Dolgoznak itt konyhai kisegítők is. Igen, van német is köztük. Azt képzeljétek el, hogy 15 éve dolgozik itt és nem tudja megjegyezni, melyik húsra, melyik mártás kell, amikor 20 étel van, amit hús + mártás kombinációban eladunk. 20!!! Nem 2000... 20! Na már most ezt egy átlagos ember maximum 10 perc alatt megtanulja és 2 nap gyakorlás után hiba nélkül kivitelezi. Hihetetlen és elkeserítő!

  És mielőtt valaki rámolvasná, hogy kiemelek embereket egy 88 milliós országból, az a tény, hogy bárhol bevándorlókkal beszélsz ez beszédtéma lesz, hogy mennyire hozzá nem értők, mennyire buták és mindent "mi" bevándorlók csinálunk meg nekik, az 100%.

  Az igazság az, hogy megveszik kilóra a kreativitás, az elképesztően jól képzett munkaerőt, hiába van ráírva, hogy Made in Germany, az nem feltétlenül az ő érdemeiket tükrözi, hanem a sok bevándorló kőkemény munkáját.

magyar német külföld kiajobb  Zárásul ehhez azt tudom mondani, tisztelet a kivételnek, de senki sem akar 100% on dolgozni. Ha mi magyarok vagyunk a 100%, akkor a német az olyan 70.

  Meg tudnák tenni! De sajnos, vagy nem sajnos, nem teszik.

  Aztán..

  Brutálisan ragaszkodnak a régi "jól bevált" dolgokhoz. Az innováció szó szerintem itt, nincs benne a szótárban vagy az, hogy "máshogy is lehet". A gyorsabban, egyszerűbben...? Azonnali visszakozást vált ki belőlük, hisz ők tudják, hogy hogy kell, és mivel az elmúlt 30 évben valami működött, ezután is fog.

  Beszóltak azért, hogy miért balról jobbra panírozok, amikor azt jobbról balra szokták.. Mintha nem lenne mindegy amúgy. Ilyen és ehhez hasonló piszlicsáré dolgokkal szerintem minden jóérzésű és motivált embernek el tudják venni az élettől is a kedvét.

  Csak állsz, nézel ki a fejedből és a belső hang azt mondogatja: Ez most komoly?!

magyar német külföld kiajobb

  Egyre többet akarnak, viszont elfelejtenek maguktól adni..

  Ez is annyira tipikus. Bárhol dolgoztam eddig, mindenhol adott volt a lehetőség az előrejutáshoz. De nem lehet nem érszrevenni, hogy elsunyizzák az érdemeket és egy vállveregetés vagy "Szép munka!" után, úgy mennek, ahogy jöttek. Sokáig azt gondolja az ember: Majd ekkor.. vagy akkor.. tuti jön a fizetésemelés, vagy jól megérdemelt prémium, valami. De nem. Ekkor a magunkfajta, még többet ad és még többet, hogy NA MOST!! És nem. Lassan már kételkedni kezdünk magunkban.. Biztos jól csinálom? Mi lehet a baj..? Majd jön egy újabb "Szép munka!" és ennyi. Az elvégzett munka mennyisége idővel már majd a duplájára nő és ott tartunk, hogy fel vagyunk kérdezve, ha nem végezzük el azt, amit először nem is nekünk kellett megcsinálni. Az lesz a normális. Nálam előfordult az is, hogy amíg én könyékig a retkes mosogatólében áztam szakácsként, két kollégám nem tudva, hogy értem ők mit beszélnek, a következő csevegést folytatták le, háttal nekem: - Na, ki áll mögöttem?? - kérdezte az egyik. - A hülye! - mondta a másik. (Igen, két német kolléga volt.)

magyar német külföld kiajobb

  Ez az a pont, ahol muszáj lépni vagy durván ki leszel használva! Nyugodtan reklamálj, állj ki magadért! Meg fogja őket lepni, hogy van gondolatod, vagy hogy egyáltalán "észrevetted" mi történik körülötted. Jobb esetben ezután már maguktól felajánlják az extra juttatást, ha nem, akkor én nem voltam rest keményebb módszerekhez nyúlni, hogy megkapjam, ami nekem szerintem jár. Csak ezután köszöntött be a kölcsönös tisztelet időszaka, de megérte! Jelenleg konyhafőnökként tengetem napjaim, ugyanitt.

Soha ne törődjetek bele, az igazságtalanságba!

  Ez a "pár" gondolat, nem degradálásról szólt, ezek egyszerűen majd' 10 év nyitott szemmel járás eredmenyei. Mind saját tapasztalat. Ha valaki szeretné megosztani a történetét ezzel kapcsolatban, akkor küldje el azt a bonsensofficial@gmail.com -ra, Milyenek a németek? - címmel