Az előző posztban kifejtettem, mire van szükségetek az induláshoz. Most pedig belecsapunk a lecsóba. Megnézzük, kiknek érdemes elindulni és mennyiért tehetik ezt meg! 

  Minimálbér

  A hivatalosan 2021. januárjától érvényes bruttó minimálbér óránként 9,5 euró, ami júliusban 9,6 euróra megy fel. Ez heti 40 órás munkát végezve, bruttó 1646 euró, ami nettó 1216 euró. Mai árfolyamon ez 439.354Ft. Nem rossz egy gyári munkától (és ebben még semmilyen éjszakai pótlék, vagy hétvége nincs benne), vagy sima 8tól - 4ig tartó munkától. Ennél többre ne számítson senki csak, akinek szakmája van és minimum beszél középszinten németül vagy perfekt angol. Viszont a minimálbérhez tényleg semmi sem kell, a legtöbb helyen az erősen 0-hoz közelítő nyelvtudás sem hátrány. 
munka németország minijob minimálbérmunka németország minijob minimálbér  Fizetések, ha van szakmád..​ 

  Ezer dolgotól függ,  pl. beszéled-e a nyelvet vagy sem, mennyire, erre később visszatérek. Aztán, hogy van-e itt is érvényes bizonyítványod, esetleg ajánlóleveled (a fordítattást érdemes otthon mecsináltatni). Nem mindegy melyik régióba készülsz, a legmagasabb fizetések a Bajoroknál, Hessenben és Baden-Württembergben vannak, a legalacsonyabbak a keleti országrészben, viszont itt olcsóbb is az élet. Hogy legyen mégis valami rálátás arra, mennyit kereshetsz, nézzünk pár népszerű munkát és fizetéseiket (ezek körülbelüli adatok lesznek, akit érdekel a forrás, írjon a kommentet):

 - Konyhai kisegítő: ~1250 euró

 - Gyári munkás: ~1350 euró

 - Árufeltöltő: ~1600 euró

 - Felszolgáló: ~1650 euró 

 - Fodrász: ~1800 euró

 - Autószerelő: ~1850 - 2500 euró

 - Szakács: ~1800 - 3500 euró

 - Irodisták: ~2000 - 3000 euró  

munka németország minijob minimálbér  Ami a melletünk van még..

  Szeretik a magyarokat, az egyik legjobb munkaerőnek számítunk, szívesen dolgoznak velünk. A magas teljesítmény és munkabírás elég hamar megmutatkozik és "csikkzsebből" körözzük le az évek óta ott dolgozókat. Ezért eleg jó eséllyel pályázhatunk kb. mésfél év alatt egy megbecsültebb munkára, mint amikor megérkeztünk.

 Ha van szakmád..

  ...és beszéled a nyelvet: Bingó! Imádni fognak. Ezzel a kombóval itt hegyet lehet mozgatni. Egy jó állásinterjú után kezdődhet az élet! :) Nem is rizsálok erről, mert felesleges. Csak annyit mondhatok, mindenképp érdemes elindulnod, ha ebbe a csoportba tartozol.

  ...viszont ha nem beszéled a nyelvet, készülj fel a szamárlétra megmászására. De ne csüggedj! Idővel kifizetődik a szakértelmed, mert jelentősen többet tud általában mindenki az adott szakmáról, mint azok, akikkel együtt dolgozik. Ne fogd vissza magad, ha kézzel-lábbal is de mondd el, ha van ötleted vagy másik megoldásod egy problémára. Értékelni fogják! 

munka németország minijob minimálbér

  Ha nincs szakmád..

  ...és beszéled a nyelvet. Ugyanazok a lehetőségek vannak előtted, mint azoknak, akik nem beszélik, viszont Te valószínű sokkal hamarabb kapsz munkát. Általában munkaközvetítőkön keresztül (itten, nem otthoni) tudod ezt megtenni, de ha elég bevállalós vagy, akkor simán jelentkezhetsz magad is minden olyan munkára, amit szerinted el tudsz végezni. Légy bátor! A legtöbb helyen elég egy: "El tudom a munkát végezni, adjon egy esélyt!" szöveg és bent vagy. Utána már tényleg rajtad áll, vagy bukik az egész. Maradj laza, szeretik a magabiztos embereket és amúgy is a legtöbben írtó kedvesek, nem tudsz hibázni! 

Ami a melletünk van még..  

  Szeretik a magyarokat, az egyik legjobb munkaerőnek számítunk, szívesen dolgoznak velünk. A magas teljesítmény és munkabírás elég hamar megmutatkozik és "csikkzsebből" körözzük le az évek óta ott dolgozókat. Ezért eleg jó eséllyel pályázhatunk kb. mésfél év alatt egy megbecsültebb munkára, mint amikor megérkeztünk. Csak közben ne felejtsük el tanulni a nyelvet! ;)

munka németország minijob minimálbér

 Ami még munka..

 ..az a Minijob és Teilzeit. A Minijob egy maximum 450 euró/hó mini munka, ami után nem fizet a munkáltató TB-t, tehát arról magunknak kell gondoskodni. Valamint, nagyon alacsony a nyugdíjbiztosítás aránya is, mivel nem teljes fizetésről van szó. Egy évben 70 napon doglozhatsz így, és maximum havi 48 órát. Ennél egy vagy több fokkal jobb a Teilzeit. Ezt százalékban szokták megadni, annak arányában, hogy az azonos helyen dolgozó teljes munkaidős munkavállaló munkaidejéhez képest hány százalékában foglalkoztatnak. Ha a pl. a teljes 100 óra és mi 80 órát dolgozunk, akkor az egy 80%-os Teilzeitarbiet és a teljes fizetés (100 órás) 80%-át kapjuk meg. Itt már van betegbiztosítás és nyugdíjbiztosítás is.

 Remélem jól összefoglatam és érthető volt. Legközelebb azt fogom kivesézni, hogy milyen hivatalokban és miket kell elintézni, amikor kiérkeztek!

Addig is, legyetek jók, ha tudtok! ;)