Van egy kérdés, amire mindenki, aki lusta mint a dög, keresi a választ. Kedves "edzésre engem még fegyverrel sem vesztek rá" típusú olvasóim, hozzátok szólok most!

  Melyek azok az élelmiszerek, amik közel 0, azaz olyan kevés kalóriát tartalmaznak, hogy akár egy akóval is zabálhatunk belőlük?

  Látom elindult a bizsergés, kitágultak a pupillák, a hideg végigfutott mindenki hátán s libabőrös karokban végződött. Lássuk hát, mik ezek!

  Csemege uborka (100g - 15kcal)

  Yessss! A diétázók megmentője, ételek hű kisérője. A csemege ubi. Bizony ám, 1db közepes méretű ubi kb. 4-5 kalória. 5-6 darab pedig komoly szinten hozzájárul a gyomrunk kitöltéséhez, legyen az reggeli, ebéd, vagy vacsora. Ha pedig valami savanyú rágcsára vágyunk, ne habozzunk felpattattintani egy befőttet, legyen az házi vagy bolti és lelkiismeret-furdalás (elvileg így írják a 1984 és 2015 közötti 11. helyesírási szabályzat szerint, bár nekem elég idegen így :D) nélkül.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Shirataki/Konjac – tészta vagy rizs (100g - 6-8kcal)

  Nálam ez elég kétélű. Egyértelmű, hogy ilyen adatokkal ez egy főnyeremény lehet azoknak, akik egyszerűen nem bírnak még egy olyan diétát sem tartani, mint amilyet én ajánlok. Az adatok persze magukért beszélnek. 100g köret, 6-8 kalóriért ajándék. Az is.. Lenne... Viszont az apróbetűsből kimaradt, hogy sem az állaga, sem az illata sincs köszönőviszonyban a tésztáéval illetve a rizzsével. Mindenkire rábízom, hogy megéri-e lecserélni a köreteket, de személy szerint nálam a "próbánál" nem jutottak tovább.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Görögdinnye (100g - 30kcal)

  Igen, egy átlagos gyümölcsnél kevesebb kalóriát tartalmaz, de ami miatt minden diétázónak ajánlott, az a benne lévő vízmennyiség. Tanulmányok igazolták, hogy 500g görögdinnye elfogyasztása után, az adott túlsúlyos emberek akár 30%-kal is kevesebbet ettek a nap folyamán, mint azok a társaik, akik nem és ez majd 1000kcal-s visszaesést jelentett. A hatalmas térfogat ugyanis eltelít, így kevésbé leszünk éhesek.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Cukormentes zselék (100g – 5-10kcal)

  Aki mindenképp édesség után vágyakozik, annak tudom ajánlani az ízesített cukormentes zseléket. Igazából ez szimpla zselatin, édesítőszerrel és gyümölcsaromával. Nem túl "fancy" manapság ilyesmit enni, ami ennyire mű, de a "kanapé-lakóságért" sajnos fizetni kell!

kalóriamentes ételek lustáknak

  Light üdítők (100ml - 3-6kcal)

  Általában hülyének nézzük azokat, akik valamelyik gyorsétteremláncba betérve egy durván nagy menü mellé diétás üdítőt választanak. Pedig, ha amúgy egészségesen táplálkoznak és egy a havi csalóétkezésüket kaptuk el, akkor igen is számít. Fél liter üdítővel számolva többszáz kalóriát spórolhatunk, ha pedig napi szinten csak üdítőt iszunk, akkor több mint 1000kcal lehet a különbség. Egyértelműen megéri lecserélni.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Íz-élményfokozók (evőkanalanként - 3-10kcal)

  Ide tartozik a mustár, torma (tejszín mentes), szójaszósz, light ketchup, zeró szószok, chili-szószok, salsák, szóval elég sokminden. Ezen kívűl minden fűszer illetve fűszerkeverék, ami hozzáadott zsírt nem tartalmaz, simán nyomható, kenhető, szórható. Amivel vigyázzunk az a majonéz. A normális fajták akár 7-800 kalóriát is tartalmazhatnak, de van olyan light termék, ami 250-300kcal és ez hiába kevesebb, rendszeres fogyasztása zsír lerakódását vonja maga után, a mozgástagadók életében.

kalóriamentes ételek lustáknak

  Látom már lankad a figyelem, úgyhogy a második résszel a jövőhéten jövök, addig is kitartás!

  A Facebook csoport még mindig várja az érdekdlődőket: Bonsens's Official

  Követhettek Instán: @bonsensofficial

  Étrend tervezés és edzésterv info: bonsensofficial@gmail.com

  Szép napot!

  Bonsens