Ti is kiszámoltátok már, hogy mennyi kalóriára van szükségetek a célotok eléréséhez? Ha nem, akkor az előző cikkben megtaláljátok a módját! Ha pedig túl vagytok rajta és már alig vártátok, hogy folytassuk, akkor üdvözöllek Titeket! :)

  Az újaknak mondanám, hogy jelenleg életmódot váltunk és az egyetlen hiteles és jól működő diétás rendszerrel próbálom megismertetni az embereket. Ez a kalóriaszámolásra épülő diéta, a Flexible-dieting.

  Miért jó ez neked?

  Mert ebben a diétában nincs szükséged arra, hogy elhagyj olyan dolgokat, amiket szeretsz, nem kell koplalnod és semmi ilyesmi. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell az Energia-egyensúly. Ez azt jelenti, hogy ha meg szeretnéd tartani a súlyodat, akkor annyi energiát (ételt) kell enned, amennyit elégetsz a nap során. Ha pedig fogyni szeretnél, akkor ennél értelemszerűen kevesebbet.

fogyás kalóriadeficit energiaegyensúly

  Gondolom megfogalmazódott benned, hogy: "Nekem mennyi kalóriára van szükségem?" - Mint azt fent írtam, ehhez az előző cikkben találjátok az infót egy szuper táblázattal, aminek alapján nem egész 20mp alatt ki tudjátok ezt számolni!

  Ha mindenki megvan akkor visszakanyarodunk a mostani témánkhoz :)

  Egy gyorstalpalóval fogjuk kezdeni.. Mire van szükségem ahhoz, hogy el tudjam kezdeni a kalória számlálást?

1db konyhai mérleg

1db kalória számoló applikációra (van jópár, biztos megtaláljátok őket)

1db szobai mérleg

  ..és az elején türelem. Igen, ez lehet, hogy néhány embernél kiveri a biztosítékot, de ha valaki azt gondolta, hogy "ingyen" kap egészséges étrendet, mindenféle áldozat nélkül, akkor el kell őket keserítsem. Ilyenkor gondoljatok arra, hogy melyik diétában fér bele egy palacsinta, vagy jó csülök.. Ugye-ugye... :D

fogyás kalóriadeficit energiaegyensúly

  Mire használjam ezeket az eszközöket?

  Az alapok egyszerűek. A konyhai mérleggel lemérjük mit eszünk. - Mindent? -  Igen, mindent.. És ezt mindet bevisszük az applikációnkba, ami kiszámolja nekünk azonnal, hogy mennyit is ettünk. Imádom az applikációt, mert MINDEN benne van. A 95%-a megtalálható az élelmiszereknek, amiket használunk és elég ha a vonalkódot beolvassuk a telefonnal, kiválasztjuk, hogy hány grammot szeretnénk megenni és már kész is vagyunk. (Ezúton szeretném megköszönni az úttörőknek, akik bevitték a rendszerekbe azt a tömérdek kaját, nekem nem lett volna ehhez türelmem! Köszönjük!)

 Példaképp a reggelim: Tojás – 7db (53g) – 532kcal

                                      Teljeskiőrlésű Toastkenyér - 75g (3szelet) – 191kcal

                                       Paradicsom – 60g – 11kcal

                                       Összesen: 734kcal       ...ennyi!  :)

  Eleinte bosszantó, sőt agyvérzés közeli állapotot is előidézhet, tudom, de a "szépségért" meg kell küzdeni! És ha szerencsés vagy, akkor Te az a fajta vagy, aki szinte mindig ugyanazt reggelizi/ebédeli/vacsorázza és csak egyszer kell kiszámolni mindent, ha pedig az vagy, aki a hűtő előtt ácsorog fél órát mire kitalálja mit akar enni, akkor ez több időt fog igénybevenni. De kitartás! Egy-két hét alatt megszokja mindenki, még az ilyen extrém hülyék is, mint én! :D

  Ha pedig valakinek kérdése van ezzel kapcsolatban, akkor ne habozzon feltenni a bonsensofficial@gmail.com -on. Nem harapok!

fogyás kalóriadeficit energiaegyensúly

  Szobai mérleg..

  Ő nem az ellenség! Hanem a legjobb barátunk, mert nem hazudik. A legjobb, ha minden nap lemérjük magunkat és hetente átlagoljuk a FELÍRT súlyunkat. Úgy átlagoljunk, hogy a héten mért legnagyobb és legkisebb súlyunkat vegyük ki a játékból és a maradék 5-nek az átlag fogja megmutatni a könyörtelen igazságot. Erre is applikációt használok, hogy ne kelljen annyit körmölni, de a papír – ceruza kombó is működik! ;) Én minden vasárnap "tartok" extra mérést is, ami azt jelenti, hogy megnézem hogyan változtak a körmérétetim (derekam, karom, stb.) és ezt egy táblázatban vezetem.

  Miért kell igazából megmérni magad?

  Mert ez lesz a visszaigazolás a heti kalóriabeviteled beállításához. Ha véget ért az első hét és követted az instrukciókat, akkor levonhatod a konzekvenciát. Amennyiben a célod fogyás, és az átlagolt súlyod fogyást mutat az előző héthez képest, akkor megérkeztél. Ha nem változott, akkor csökkentsd a kalóriádat mondjuk 250-nel és csinálj végig még egy hetet és amennyiben ezután elkezd csökkenni a súlyod, már jó úton vagy, ha pedig még mindig nem vagy elégedett, akkor viheted lentebb a kalóriáidat. Ugye, hogy nem bonyolult?!

  Viszont, ezek az információk, csak ahhoz elegek, hogy elkezdjünk fogyni, de aki letölti az kalóriaszámláló applikációt biztos figyelmes lesz három dologra. Ez a korábban már említett "Szent Háromság", a fehérje, szénhidrát és zsír.

fogyás kalóriadeficit energiaegyensúly  Mivel ismét elég hosszúra nyúlt a mondókám, ezért ez már csak a következő részbe fog beleférni, de ígérem sietek vele, hogy minnél hamarabb a lehető legjobb eredményeket érjétek el!

  Remélem a következő pár napban megjön a tabletem is, amin tudok normálisan videót szerkezteni és akkor fogok videókat is gyártani arról, hogy miket eszek, hogyan kell elkészíteni őket és még mindenféle érdekes dologról is lesz szó!

  Maradjatok velem!

  Bonsens

  Facebook csoport: Bonsens's Official

  Instagram: @bonsensofficial

  Várunk mindenkit, sok-sok szeretettel! :)