Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 10 Legjobb immunerősítő

  Amíg ki nem lábalunk a jelenlegi heylzetből, addig mindenféleképpen hasznos, ha extra figyelmet szentelünk az immunrendszerünk épségének. Íme a 10 legjobb tipp tőlem, az immunrendszeretek megerősítéséhez!

  Folyadék bevitel

  Ezerszer hallottuk már, de mégse iszik senki többet. Úgyhogy elmondom ezeregyedjére. Igyatok több vizet! Napi 2,5 – 3 litert minimum. Mert ha nem isztok, akkor sűrűbb a véretek, ha sűrűbb a véretek, akkor lassabban fogja szállítani azokat az anyagokat, amikre a testünknek szüksége van és ez minden, csak NEM optimális! Mit szokott mondani az orvos, mindegy hogy milyen problémával megyünk hozzá?! Igyon sok folyadékot, teát, vizet... Nem azért mondja, mert hülye és nem tudja, hogy undorodunk, ha sokat iszunk, hanem mert KELL! Lépjünk túl ezen a gyerekes hozzáálláson, hogy nem viszünk be elég folyadékot, ha kell akkor vannak ehhez app-ok, amikbe bevihetjük mennyit iszunk, így szem előtt tarthatjuk, hogy mennyit kell még! Igyatok!!

  Alvás

  A megfelelő mennyiségű és MINŐSÉGŰ alvás borzasztóan fontos. Így tud regenerálódni a testünk, így töltődünk fel. Ha nem alszunk eleget, vagy elég jól, az hosszútávon pszichikai és fizikai problémákhoz is vezet. Próbáljuk mellőzni az koffein tartalmú italok FELESLEGES használatát. Igen, felesleges. Ne divatból kávézzünk, vagy iszogassunk energiaitalt, hanem ahhoz, hogy a "rosszabb", enerváltabb napokon átsegítsenek minket. Hat után meg végképp felejtsük el, mert a kávé felezési ideje kb 4 óra. Szóval, ha hatkor megiszunk egy erős kávét (150mg koffeinnel), akkor tízkor még mindig bennünk lesz 75mg majd újabb 4 óra múlva még 37,5mg és így tovább.. Ehhez szorosan fűződik a következő:

  Mozgás

  Mindenki emelje meg a kis fenekét és fárassza le magát. Nem kell ugrabugrálni, elég elmenni naponta egy-egy nagyobb sétára. Legyen meg a 15-20.000 lépés. Lehet, hogy ez soknak hangzik de, kétszer 45 perc sétával lazán megvan. Ha pedig nem ülőmunkát végeztünk vagy sportoltunk, de akadályoztatva vagyunk, ennek tudatában tudunk növelni a távon, vagy kicsit növelni az intenzitáson, netalántán befigyelhet egy kis kocogás is. Akik pedig edzésben voltak, maradjanak is edzésben. A napi rutin részeként tessék az edzést visszaépíteni, mintha iskolába lennénk.. 10:00-től, 10:45-ig edzés. Ha így csináljuk, kisebb valószínűséggel fogjuk ezt elhagyni! ;)

  Jót tesz a keringésünknek, izmainknak, kedvünknek és motiválhatjuk a környezetünkben élőket is!

  Kerüljük a zsíros ételeket

  Hajlamosak vagyunk adni a  ..-nak egy pofont azzal, hogy nem hogy meg sem mozdulunk, de még hozzá, ilyenkor kerülnek be az étrendünkbe olyan, nehezen emészhető, zsíros fogások, amivel szinte sokkoljuk és feleslegesen leterheljük a testünket. Nagyon sokat tudunk segíteni magunkon, ha könnyű fogásokkal, rostban gazdag, alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyasztunk gyakrabban (4-5ször), mint napi háromszor disznótorost. Ezzel segítjük emésztésünket és hozzájárulunk az immunrendszer makulátlan működéséhez.

  Zöldségek, gyümölcsök

  Az előző folytatásaként meg kell említeni, a zöldségeket és a gyümölcsöket. Amennyibeb nem szedünk semmilyen vitamint illetve táplálékkiegészítőt, akkor tiszteljük meg legalább velük a szervezetünket. Napi 3-500g vegyes zöldség (ami nem sok) és 1db alma, narancs vagy egy kis tál eper, málna nagyban hozzá tud járulni napi vitamin-ellátottságunkhoz, az antioxidáns szintünk megnöveléséhez, ami egyenes út az egészséges életmőd felé. Külön kiemelném..:

  Fokhagyma

  Jótékony a szív- és érrendszerre, a kéntartalmú összetevői csökkentik a májban a koleszterinszintézist, 6-11%-kal. Az egyik legjobb gyulladáscsökkentő. Segíti az érfal megerősödését, és csökkenti a vérlemezkék összetapadási hajlamát, ami szívinfarktushoz és stroke-hoz vezethet. Fogyaszását kizárólag zúzva és szeletelve (nyersen vagy alacsony hőhatással) ajánlom vagy olyan készítményekben, amik nem voltak hőkezelve.

  Zúzva, friss bazsalikommal és olivaolajjal szuperfinom pesztót csinálhatunk belőle, a tésztaétel imádók nagy örömére. :)

  A következőkhöz nem írok kisregényt, viszont aki teheti szerezze be őket, mert ha nem is létfontosságúak, de az immunrendszerünk "teljességéhez" nagyon nagyban hozzájárunak:

  Sörélesztő

  Hölgyeknek különösen ajánlott. Haj-, bőr- és körömápoló, tele B-vitaminnal, sok fehérjével és még vérszegénység ellen is javallott!

  Cink

  Az un. T-sejtek (T-limfociták) aktivitását segíti, ami az immunválaszok irányításával, szabályozásával áll összefüggésben és a rákos illetve megbetegedett sejtek elpusztításával. Segíti a memóriát, a sebgyógyulást, csökkenti az időskori megbetegedések kockázatát, lassítja a látásromlást, növeli a férfiak nemzőképességét.

  Figyelem! Vegetáriánus és vegán étrendet követőknek mindenképpen ajánlott a cink étrendkiegészítőként való bevitele, mert a legtöbb cinkhez húsokból jutunk hozzá!

  Homoktövis

  Brutális C-vitamin forrás, segít a szemnek egészségének, az emésztésnek és a vérkeringésnek. Tele van antioxidánssal és tökéletes választás cukorbetegeknek.

  Figyelem! Aki vérnyomásproblémákkal küzd előtte kérdezze ki a kezelőorvosa véleményét és műtétek előtt sem ajánlott, vérzékenységet okozhat.

  Gyömbér

  Segít megakadályozni a toxinok felgyülemlését a szervezetben, tisztítja a nyirokrendszert. Gyulladáscsökkentő és antimikrobális hatású, tehát véd a fertőző betegségekkel szemben!

  Próbáltam úgy összeválogani ezt a 10 dolgot, hogy 100%-hoz legközelebb legyen a lefedettsége a testünknek, mindenféle betegséggel szemben.                 Remélem tudtam újat mondani és hasznos volt!

  Megkérek mindenkit, aki ide eljutott, hogy fussa a listát még egyszer végig és ha kell jegyezze fel, hogy mikre és miért kell figyelni, mert az a tapasztalatom, hogy nagyon gyorsan és felszínesen továbblépünk ezeken az igen fontos dolgokon. Köszönöm! :)

  Bonsens

 

0 Tovább

Hogyan segíthet a közösségi média pozitívnak maradni?

  Remélem tetszeni fog.. Ez lesz az első "Lifestyle" bejegyzés! :)

  Hogyan tudjuk a közösségi médiában túlzó tökéletességet saját limitünk kitolására használni? 

  Sokan mondják erre azonnal, hogy SEHOGY és egyből rosszindulatú megjegyzésekkel bombázzák az ilyesfajta megnyilvánulást, pedig nem kéne mindig negatívnak lenni.

  Miért, ez most akkor jó?

  Nem, de nem is rossz. Én például inkább nézek szép képeket, esztétikus emberekkel, legyen az férfi vagy nő, mint lerobbant, megfáradt egyéneket, akik egy rumlis retekfészekből posztolnak, hiába az a "real" (ezt most angolosan mondtam :). Egyszerűen mert ez tölt fel és jó érzések jönnek fel bennem. Talán ez az, amiben különbözünk.

  A rossz irigyek

  Ha magadra ismertél egyből? Már ha őszinte vagy magaddal.. És már ez is megérne egy misét, hányan köpik magukat szembe nap, mint nap, de ezt most szkippeljük. Szóval rossz irigyek azok, akik igazából mélyen ácsingóznak, hogy csak a felét elérjék annak, amit látnak, de mivel magukat nem sokra tartják ezért "kam" megvetik azokat, akinek jól megy és csak szapulják őket. Undorító egy magatartás.

  Az egyik az, hogy ha ilyen valaki, akkor MINEK KÖVETI (?!?!) az adott tartalmat gyártó személyt? Érdekli? Vagy korábban érdekelte, viszont megváltozott a követett személy viselkedése? Elmondom mit kell ebben az esetben csinálni: Tessék rányomni a KIKÖVET gombra és nem széthányni mások képei alatt a komment szekciót. Olyan nehéz ez? És ha visszatarthatatlan mondanivalónk van, mert sértve érezzük magunkat, vagy csalódottak vagyunk, elég egy "Ez most nem tetszett Tőled!" vagy "Te tényleg ilyen vagy?!" komment is, valószínű sokkal jobban felfigyel rá az a valaki, mintha azt írnánk "Úgy nézel ki, mint egy rib...c!" vagy "Miközben Te utazgatsz van, aki éhenhal!!" és hasonlók...

  Jó irigyek

  Ennek szerintem nem erről kéne szólnia, hanem arról, hogy abban a pillanatban mi is ott lehetünk és egy kicsit "érezhetjük" a csiklandozó napsugarat magunkon, még ha kint szakad az a rohadék, akkor is. Magabiztosságot és pozitív öntudatot adhatna, hogy valaki elérte, úgy nézzen ki, ahogy kinéz és ott legyen, ahol. Ez bizonyítja, hogy MI IS ELÉRHETJÜK és van miért tenni, lehet ez a célunk, motiválhat minket. Engem nagyon motivál és arra gondolok közben, h: Ááá, hihetetlen!! Hogy csinálta?! Én is akarom... Meg KELL csinálni! Imádom! :) És közben fülig ér a szám.

  Ez nem elvesz, hanem hozzáad az életünkhöz, csak nézőpontot kéne sokaknak váltani és kitörni a depresszió és negativitás árnyékából. Írom ezt úgy, hogy biztos van 15 éve, hogy utóljára úgy igazán nyaraltam, és még mindig nem úgy nézek ki, ahogy szeretnék.

  Sokszor eszembe jut egy mini sztori. Már nem tudom ki, hol és mikor mondta, de beleégett az agyamba. - Kapsz egy könyvet és ez áll a borítón: "Az egyetlen ember, aki tehet arról, hogy milyen helyzetben vagy." - Majd amikor kinyitod, nincs benne egy betű sem, csak egy tükör.

  Legyél őszinte magadhoz.

  Bonsens

 

0 Tovább

Alkohol fogyasztás vs. Diéta

Az előző videóban tippeket adtam azoknak, akik nem szeretnének kalóriát számolni, viszont valamilyen úton-módon a fogyás útjára lépnének. Most viszont egy olyan téma jön, ami még több ember érinthet, ez pedig az alkohol fogyaszás. Hogy milyen következményei vannak, ha valaki diéta közben alkoholt fogyaszt az alábbi videóból kiderül! :)

0 Tovább

A Legjobb tippek fogyáshoz

Sokan nem feltétlenül szeretnének kalóriákat számolgatni, ebben a videóban kifejtem, milyen alternatív megoldások vannak, amik egy ideig biztosan működni fognak! :) 

Étrenddel kapcsolatban írjatok a bonsensofficial@gmail.com-ra vagy keressetek meg minket a Facebook-on a Bonsens's Official csoportban!

0 Tovább

Az 5 legnagyobb diétás hiba! 

  A most következő részben kivesézzük az 5 legnagyobb diétás hibát, amit elkövethetsz! Azoknak akik régóta diétáznak, lehet ismertek ezek a dolgok, de biztos vagyok benne, hogy nagyon sok kezdő esik bele ezen hibák valamelyikébe. Én kezdőként az ötből, négyet elkövettem!

  Csalónapok/csaló étkezésesek

  Nem magával a csalással van a baj általában, hanem annak a mértékével. Gondoljunk bele, hogy egész héten tartottuk magunkat az előírt kalóriánkhoz és szépen egyenletesen mondjuk 200kcal-val deficitben vagyunk, és mire eljönne az új hét és az eredményt mutató testsúlymérés, vasárnap a nagy családi bazájban "ereszd el a hajam" – módba kapcsolunk és szétzabáljuk magunkat mindennel, amit csak látunk. Ennek eredményeképp az a 6x200 kalóriácska, amit megvontunk magunktól, hogy meglegyen a heti -0,2kg, az hirtelen átváltozik egy bazinagy NULLÁVÁ és jogosan keseredünk el másnap a mérlegen állva, s hibáztatjuk az atyaúristent is, amiért nem fogytunk már megint.

  Mit tudunk ez ellen tenni?

  Több variációs lehetőség van, az egyik, hogy nagyobb deficitet teremtünk, mint amit a vasárnapi duhajkodásunk közben el tudunk fogyasztani.

  De ennél ezerszer hatékonyabb, ha minden nap megjutalmazzuk magunkat a kalóriakeretünkön belül valamivel. Én mostanában egy darab Pocket Coffee-t szoktam (55kcal) enni edzés előtt vagy közben, egy Protein pudingot (152kcal) vagy Popcorn-t (30g-ot, ami kb. 100kcal) attól függ mihez van kedvem. Van olyan nap amikor ezekből kettő is belefér, de elég fanatikus vagyok hozzá, hogy csak egy legyen egy napon. Viszont ezzel kielégítem a a rágcsa vagy finomság utáni vágyamat és ultra-lazán tudom tartani az étrendemet.

  Ezeken kívül tudjuk hullámoztatni a kalóriamennyiséget amit megeszünk és csinálunk olyan napokat, amikor 3-4 akár 500 kalóriával kevesebbet eszünk meg, és a következő kettőn 250-250-nel többet. Így sokkal "könnyebben" tudunk finomságokhoz jutni a plusszos napokon.

  Zsíradékkal való sütés

  Nehéz elképzelni, hogy egy hús akár 15-20g zsírt is képes felszívni sütés közben, de ez sajnos így van. Ha gyorsan utána számolunk, akkor az 20x9kcal, ami röpke 180 kalória, ami már erősen befolyásolhatja a diétánk sikerességét, ha nem számolunk vele.

  Mit tudunk ez ellen tenni?

  Az egyik, hogy ha nem bírjuk elhagyni ezt a szokást, akkor számolni kell a felhasznált zsírmennyiséget, és valahonnan levonni, de szerintem inkább ennénk egy csík csokit, vagy 2 gömb fagyit ezért úgyhogy:

  A másik lehetőség, ha olajspray-t használunk, ezzel minimálisra csökkentve a hozzáadott zsírt. Vagy sütőben süssük a dolgokat, netalántán párolással is elkészíthetjük az adott ételt.

  Én imádom a sütős krumplit, édesburgonyát, vagy akármilyen zöldséget. Semmivel nem rosszabb, az olajban sütött verziónál, sőt.. A rántott húst is tökéletesen el lehet készíteni sütőben, csak panírozás után fújkáljuk le az olajspray-vel. Vagy akinek igénye van rá tud venni Airfryer-t, ami minimális zsiradékkal dolgozik. Mindegyik megoldás jó. :)

  Főtt ételekből való számolás

  Ennek szentelek majd egy egész cikket a későbbiekben, mert egy egész sztorit megér. A lényeg, hogy mindent NYERSEN mérjünk le! Nyers húst, száraz tésztát, rizset és párolás előtti zöldségeket.

  Miért?

  Mindenki máshogy főz. Én "al dente"-re szeretem főzni a tésztát, Te meg lehet full megfőzöd. A kettő között óriási különbség van. Mig az én 100g tésztám 200g lesz, addig a Te 100g tésztád lehet 260g is. Nem mindegy. A hús dettó, csak fordítva. Egy 250g-os steak angolosan 230g, jól átsütve 180g és ugyanannyi kalória. Szóval erre nagyon figyeljünk oda! 

  Üdítők, kávé tejjel-cukorral & energiaitalok

  Tessék őket mérni!! Egy kóla 0,5 literes, 200 kalória.. Kávé (ami üresen kb 4kcal) tejjel, cukorral akár 50 is lehet, szor 3... Ugye?! :) Az energiaital szintén zenész és ne feledkezzünk meg a GYÜMÖLCSLÉRŐL sem! A gyümilé ugyanis helyenként több cukrot tartalmaz, mint a kóla.

  Mit tehetünk ez ellen?

  Tudom, hogy "undorító", de aki nem akarja vízre, cukor nélküli teára, vagy valamilyen kalóriamentes fit-italra cserélni az imádott innivalóját, annak nem marad más mint a light és az édesítőszer. Lehet vitatkozni, hogy melyik az egészségtelenebb, viszont édesítőszerbe még nem halt bele senki, nem úgy cukorbetegségbe. De kinek, hogy esik..

  Nincs étrended

  Azokanak akiknek nincs legalább egy listája azokról az ételekről, amik közül válogathatna, nemhogy rendszeresített étrendje, azonak a 80%-a bukásra van ítélve a matek szerint. Lehet, hogy étrend nélkül és kalóriaszámlálás nélkül eljutsz egy bizonyos szintre, de szinte 100%, hogy megakadsz és a megakadásból jön a feladás. Én is csináltam, fel is adtam, vissza is híztam. Többet nem vétem el ezt a hibát, mert olyan szuper-mega élhető az étrendem, amit BÁRKI tartani tud!

  Mit tehetek ha nincs étrendem?

  Az interneten kb 9.873.212 darab működőképes étrend van fent. A többi a Te kifogásod.

  Ha viszont se kedved, sem időd ilyenekre akkor egyszerűen írj egy e-mailt a bonsensofficial@gmail.com -ra és kezd el pár napon belül a saját, testreszabott étrendedet!

  Ha pedig szeretnél egy jó hangulátú, pozitív csoportba tartozni akkor keress meg minket a Facebook-on a Bonsens's Official csoportban, ahol a reggeli motivációtól kezdve rengeteg előtte-utánna képpel és recepttel színesítjük a napokat!

  Nemsoká jövök a következő résszel! ;)

  Bonsens

 

0 Tovább

blogavatar

Érezd jól magad. Légy önmagad és csinaláld azt, amit szeretsz csinálni. Én is ezt teszem. Írok, edzek, jókat főzök és megpróbálom mosolyogva venni az akadályokat, amiket az élet elém gördít. Ha egy pozitív, életcentrikus kikapcsolódásra vágysz a hétköznapok szürkeségében, akkor itt a helyed! :)

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek